Možnosti využití databáze Neo4j - Konoshenko, Evgeny; Palovská, Helena, 1959-; Tomášková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tématem bakalářské práce je grafová NoSQL databáze Neo4J. Hlavním cílem této práce je charakterizovat klíčové vlastnosti Neo4J a ukázat na praktickém příkladu jak pracovat s tímto systémem. Pro dosažení této cíle byly prostudovány knihy, internetové zdroje, které se tykají dané problematiky, a oficiální dokumentace k databázovému systému. Přínos této práce spočívá v rozebrání práce s Neo4J pomocí různých prostředků a vymezení případů užití této databáze. Po přečtení praktické části dané práce čtenář by byl schopen porozumět základům práce s databázovým systémem Neo4J. Teoretická část bakalářské práce se zaměřuje na detailní analýzu databázového systému Neo4J, specifikuje pojmy NoSQL a grafová databáze, vymezuje místo Neo4J v rámci NoSQL databází, stanovuje možnosti využití Neo4J v praxi. V praktické části práce jsou předvedeny ukázky práce se systémem Neo4J, je ukázáno využití jazyka Cypher, REST API rozhraní a webového rozhraní Webadmin.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses