Průzkum povědomí malých a středních podniků o open source ERP - Šťastný, Kryštof (2016)
Diplomová práce zprostředkovává informace vedoucí k rozšíření povědomí o roli otevřeného software na trhu podnikových informačních systémů typu ERP poskytovaných formou služby. Prezentuje jejich specifika a odlišnosti od uzavřeného software. Praktická část zjišťuje využití podnikových informačních systémů zakoupených, poskytovaných webovými službami, otevřeným software a názor respondentů na protichůdné faktory považované za benefity nebo rizika takového software.