Tvorba pluginů pro platformu Eclipse - Pavelka, Jan (2016)
Tato diplomová práce se zabývá vytvořením metodiky tvorby pluginů pro Eclipse s využitím Metodiky pro Malé Softwarové projekty (MMSP). Metodika navržená v této práci může být v budoucnu použita dalšími vývojáři, kteří budou vytvářet pluginy pro Ec-lipse. První část práce se věnuje popisu platformy Eclipse. Je popsána její architektura a její zá-kladní principy, Eclipse Rich Client Platform a vývojové prostředí Eclipse. Následně se tato část práce věnuje popisu nástroje pro automatizované testování webových aplikací Seleni-um, který souvisí s praktickou částí práce. Dále je představena metodika MMSP a její rozší-ření, vhodná pro tvorbu pluginů pro Eclipse. Praktická část práce se zabývá tvorbou Selenium pluginu pro Eclipse pro projekt Integrova-ného Testovacího Nástroje. Jsou v ní na praktických příkladech ukázány principy tvorby pluginů představené v první části práce a je popsána základní funkcionalita tohoto pluginu. Výsledkem praktické části je funkční plugin pro Eclipse.