Podnikatelské modely na deep webu - Soukup, Jan; Šebesta, Michal; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Diplomová práce si klade za cíl analyzovat prostředí deep webu a vyhodnotit možnosti použití obchodních modelů z běžné internetové sítě. Práce je systematicky členěna do několika dílčích kapitol. V úvodní části práce jsou vysvětleny pojmy web, deep web a dark web, které se pak následně prolínají celou prací a jsou nezbytné pro její pochopení, dále je přiblížen pojem onion routingu a použití softwaru Tor spolu s porovnáním nástrojů použitelných k přístupu do dark webu. Hlavní část práce se zabývá analýzou obchodních modelů, jejich využití na běžném internetu včetně jejich způsobů monetizace a poté možností aplikace těchto modelů do prostředí dark webu. Důležitou částí této práce je analýza služeb vyskytujících se na dark webu a jejich vzájemné porovnání na základě několika vybraných dílčích kritérií u jednotlivých služeb. Závěrem práce je představen projekt Turris na kterém je poté aplikováno vytvoření relay node pro síť Tor.
Vedoucí práce: Michal Šebesta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses