Financování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí na území Jihočeského kraje - Svitáková, Zuzana; Krbová, Jana, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Pucandlová, Miroslava (2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na způsob financování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí. Klade si za cíl zhodnotit, zda je financování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí dostatečné a případně navrhnout další možné způsoby, jak proces financování zefektivnit. Teoretická část se zabývá systémem požární ochrany a subjekty, již je zabezpečována. Dále jsou uvedeny způsoby financování jednotek požární ochrany v České republice. Praktická část se zabývá analýzou financování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí na území Jihočeského kraje za období 2010 až 2015. S příkladem financování konkrétní jednotky sboru dobrovolných hasičů obce slouží analýza pozorovaných let k posouzení celého systému financování a k navržení dalších možných způsobů financování.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Jana Krbová
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: požární ochrana; hasičské sbory; finanční analýza; obce; management [obor bakal. práce]; Hasičský záchranný sbor ČR; bakalářské práce; fire protection; fire departments; financial analysis; municipalities; bachelor's theses