Zahraniční hypoteční zástavní listy jako zdroj financování českých bank - Živanský, Jakub; Musílek, Petr, 1965-; Cibulka, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se věnuje zahraničním hypotečním zástavním listům, které české banky mohou vydávat podle anglického práva na zahraničních regulovaných trzích od účinnosti novely zákona č. 190/2004 Sb., o dluhopisech, ve znění pozdějších předpisů z roku 2012. Diplomová práce vymezuje základní charakteristiky zahraničních hypotečních zástavních listů, uvádí důvody pro jejich vydávání a porovnává je s některými alternativními zdroji financování bank. Diplomová práce popisuje strukturu programové a emisní dokumentace využívané na mezinárodních kapitálových trzích. Autor nastiňuje nedostatky české právní úpravy a činí návrhy na podporu mezinárodní investiční atraktivnosti zahraničních hypotečních zástavních listů českých bank. Diplomová práce rovněž analyzuje vybrané emise zahraničních hypotečních zástavních listů českých bank.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses