Automatizace a vizualizace projektových nástěnek v konkrétním podniku - Vancl, Jakub; Slánský, David; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Cílem práce je vytvořit a popsat řešení automatizace a vizualizace projektových nástěnek v konkrétním výrobním podniku, při čemž jsou využity metody a nástroje Business Intelligence. Projektovou nástěnku si v kontextu této práce lze představit jako uspořádaný souhrn informací, které je potřeba v rámci projektu sledovat. Vyskytují se zde tedy například informace o vyrobených kusech, nákladech na nekvalitu, project scorecard, analýza poruch, úzké místo projektu, a další. Teoretická část se zabývá popisem metod a komponent Business Intelligence a slouží především pro vysvětlení základních principů, na základě který je vytvořeno dočasné uložiště, datový sklad, OLAP kostky a dashboardy. Hlavní důraz je kladen na praktickou část, ve které je již detailně popsán proces zpracování dat od těch zdrojových, kdy je čerpáno především ze souborů typů MS Excel, až po vizualizaci dat v podobě dashboardu. Jako softwarové prostředí byly vybrány produkty od firmy Microsoft a to SQL Server Management Studio, Visual Studio a již zmíněný Excel. Hlavním výstupem je řešení, které postupně plně nahradí papírové projektové nástěnky. Toto řešení dále přináší jak finanční, tak časovou úsporu při tvorbě a správě projektových nástěnek, jelikož je tento proces automatizován.
Vedoucí práce: David Slánský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses