Využítí ITILu v3 ve vybrané společnosti - Leinveber, Jiří; Bruckner, Tomáš, 1974-; Dohnalová, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Diplomová práce je zaměřená na využití ověřených praktik z IT Infrastructure Library v3 v konkrétní společnosti. ITIL v3 je popsán v 5 knižních publikacích a 26 klíčových procesech. Cílem této práce je vybrat pouze relevantní procesy, které jsou detailně popsány a navrženy pro vybranou společnost. V teoretické části práce je ITIL představený a zmíněny jsou zjevné výhody, které plynou z jeho využití. Jsou zde uvedeny i související rámce a to z důvodu uceleného pohledu na ostatní metodiky. V praktické části je představena vybraná společnost. Konkrétní projekt a relevantní procesy jsou vybrány s pomocí metody kvantitativní výzkumu. Na základě výsledků výzkumu je vybrán Release and Deployment Management, Supplier Management a Asset and Configuration Management, který je dále detailně rozebrán.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses