Koncept zavedení Data Governance - Ullrichová, Jana; Oškrdal, Václav; Eder, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tématem této práce je koncept zavedení Data Governance. Teoretická část seznamuje čtenáře s důležitostí dat ve společnosti, s pojmem data governance, s historií tohoto přístupu, s jeho komponenty, principy, procesy a začleněním o společnosti. Teoretická část je doplněna o příklady neúspěšných implementací a také o specifika bankovnictví. Hlavním cílem této práce je vytvoření konceptu pro zavádění data governance a jeho následná aplikace, což je náplní praktické části práce.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses