Analýza vizuální komunikace s koncovým uživatelem - Jeníčková, Tereza (2007)
Práce je rozdělena do dvou částí. V části první, teoretické, se pojednává zejména o základních principech a postupech v grafickém designu a jeho užití ve vztahu k pozorovateli. Vysvětluje základní principy designu užitého na webových stránkách a jeho vliv na uživatele. Část druhá, praktická, je zaměřena především na popis prováděných pokusů, při kterých bylo využito unikátní testovací zařízení ? oční kamera, a rozbor získaných výsledků. Jedná se o simulaci celého procesu analýzy nástrojů grafického designu, které jsou využívány pro zlepšení komunikace se zákazníkem.