Použitelnost a testování webových stránek - Štádlerová, Michaela (2007)
Bakalářská práce se zabývá použitelností webových stránek a jejím testováním. Teoretická část obsahuje vybraná pravidla o použitelnosti, tak jak o nich píší odborníci na použitelnost jako Nielsen a Krug.V praktické části je proveden test použitelnosti na konkrétních stránkách města Berouna z pohledu turisty. Test je možné shlédnout na přiloženém DVD.Použitelnost je analyzována pomocí zjištěných nedostatků a jsou navrženy změny vedoucí k zlepšení použitelnosti stránek. Změny jsou rozděleny na dlohodobé a krátkodobé podle období, kdy mají být provedeny a jsou prezentovány pomocí srovnání obrázků současného a navrhovaného stavu.