Použití kvantitativních metod v odpadovém hosposdářství v ČR - Hendrych, Igor (2007)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku odpadového hospodářství ve městě Opava. V první části je popsán vývoj obalů a odpadů, dále pak situace v ČR, kde jsou uvedeny základní ifnormace o třídění v ČR. V druhé části je zhodnocena situace v Opavě. Po kauzální analýze jsou definována kritéria a pomocí metod vícekriteriálního rozhodování jsou jednotlive varianty vyhodnoceny. Dále je navržená nová koncepce, která je porovnána se stávající situací. Výsledek a porovnání jsou komentovány ve vyhodnocení. Cílem této práce je navrhnout nový systém třídění a recyklace na území města Opavy a v jeho blízkém okolí.