Vizuální komunikace společnosti UNIOM, spol. s r.o. - Faustová, Tereza (2007)
Bakalářská práce je zaměřena na vizuální komunikaci firem. Cílem práce je využití teoretických poznatků z oblasti vizuální komunikace pro tvorbu nového firemního stylu společnosti UNIOM, spol. s r.o. První, čistě teoretická část práce se týká především vymezení základních pojmů z oblasti vizuální komunikace jako jsou firemní image, firemní identita a firemní kultura a zároveň termínů, které s tvorbou firemního stylu souvisí (autorské právo, software). Druhá část bakalářské práce se vztahuje přímo k tvorbě nového firemního stylu společnosti UNIOM i s teoretickým podkladem, počínaje analýzou současného stavu firemního stylu společnosti a konče grafickým manuálem a propagačními materiály.