Srovnávací analýza informační architektury webů vybraných vyšších odborných škol - Bardová, Helena (2007)
Práce se dá rozdělit na teoretickou část a část s mým vlastním přínosem. Do teoretické patří představení škol, vysvětlení hodnotících kritérií pro weby, základní pojmy a stručný vývoj webu. V mé části jsou vysvětleny metody hodnocení (funkčních prvků a obsahu), popsány hodnocené školy, zhodnoceny formou tabulky, slovy a pomocí grafů. Jedná se o naši školu voš is ve srovnání s dalšími čtyřmi jejími partnerskými školami. Jako metodu jsem použila multikriteriální analýzu, kritéria ve funkční i obsahové oblasti si sama sestavila, určila dosažitelné body a v jedné metodě použila pro určení vah významnosti jednotlivých funkčních kritérií metodu párového srovnávání, pro obsah váhy mnou určné. V závěru jsou školy porovnány zvlášť po stránce funkčních prvků i obsahové.