Analýza a specifikace požadavků na IS podniku průmyslového typu - Kuběna, Lubomír (2007)
Práce se zaměřuje na konkrétní firmu podnikající v oblasti strojírenství. Zaobírá se zejména analýzou procesů, událostí a hlavních informačních toků. Na základě analýzy specifikuje požadavky na informační systém. Mimo jiné zahrnuje i přehled organizační struktury a ekonomických údajů, SWOT analýzu a popis využívaných informačních zdrojů a technologie včetně jejich aplikace v organizaci.