Finanční analýza hospodaření společnosti Pražská teplárenská, a.s. - Cupalová, Jitka; Voříšek, Jiří, 1950-; Pátek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
V práci se zabývám finanční analýzou hospodaření společnosti Pražská teplárenská, a.s. V metodické části jsou teoreticky vysvětleny metody, které jsou v části praktické aplikovány na danou společnost. Po krátkém seznámení se společností je pomocí horizontální a vertikální analýzy rozebrána rozvaha a výkaz zisků a ztrát. Analyzován je i výkaz cash flow. V rámci poměrové analýzy počítám ukazatele rentability, aktivity, likvidity, zadluženosti a finanční páku. Následují zlatá bilanční pravidla, Altmanův index, index IN95 a ukazatel EVA. Po mezipodnikovém srovnávání následuje v závěru práce celkové zhodnocení společnosti.
Vedoucí práce: Jiří Voříšek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikové informační systémy [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses