Analýza a návrh informačního systému pro IT infrastrukturu VOŠIS - Šipka, Ladislav (2008)
Cílem a hlavní otázkou práce bylo najít optimální řešení problému analýzy a návrhu infrastrukturní databáze pro potřeby Vyšší odborné školy informačních služeb v Praze. S využitím teoretických i praktických znalostí, získaných během studia, povinné školní praxe i několikaleté práce v oboru jsem se zaměřil na použitelnost a univerzálnost mnou navržené infrastrukturní databáze. Práce je dělena do několika kapitol. Úvodní kapitola je zaměřena na objasnění důvodů, proč jsem si zvolil toto téma, na analýzu současného stavu evidence infrastruktury na Vyšší odborné škole informačních služeb v Praze, na analýzu potřeby evidence infrastruktury a na definici zadání a požadavků ze strany Vyšší odborné školy informačních služeb. Následující kapitola obsahuje rozbor některých řešení problému, jejich popis, klady, zápory a vzájemné porovnání. Další kapitoly již obsahují jedno zvolené řešení, jeho podrobnou analýzu, popis, objasnění otázky proč bylo vybráno právě toto řešení za nejvhodnější a nástin dalších možných obměn tohoto řešení infrastrukturní databáze v závislosti na změně zadání. V závěru práce poukazuji na přínosy plynoucí z této bakalářské práce.