Problematika elektronické zdravotní dokumentace a její rešení v projektu Elektronických zdravotních knížek v České republice - Lukavská, Zuzana; Jablonský, Josef, 1955-; Špála, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Cílem této práce je analýza možností vedení zdravotnické dokumentace v elektronické podobě a perspektiv v tomto oboru. Dále je popsán současný stav elektronizace zdravotnictví v České republice a technické možnosti uživatelů v ČR a v porovnání s tím je uveden i současný způsob vedení zdravotnické dokumentace. Z českých projektů je podrobně prozkoumán projekt Elektronických zdravotních knížek IZIP, jaké jsou jeho možnosti a funkce, jak je využíván českými lékaři a pacienty a co brání jeho plošnému rozšíření. Z evropských projektů je jako příklad uveden zdravotnický portál v Dánsku a e-karty v Německu. Dále jsou zmíněny mezinárodní evropské projekty, na kterých se podílí i Česká republika, jejichž cílem je zkvalitnění lékařské péče a výzkum v různých oblastí zdravotnictví.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikové informační systémy [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses