Proces vzniku nového státního útvaru - komparace historické i současné perspektivy - Žáková, Lenka; Volenec, Otakar; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce se zaměřuje na proces vzniku nového státního útvaru a v komparaci s historickou perspektivou poukazuje na současnou praxi a politický vývoj v oblasti mezinárodních vztahů. Hlavní pozornost je věnována explanatorním teoriím secese, z nichž především Všeobecná teorie secese Johna R. Wooda je navržena jako souborné vodítko, které prostřednictvím identifikace secesionistických tendencí v konfliktních oblastech, a s přihlédnutím ke geopolitickému vývoji regionu, může pomoci k predikci budoucího politického vývoje v oblasti.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses