Využití franchisingu v systému poskytování zdravotnických služeb v České republice - Pleva, Miroslav; Lešetický, Ondřej; Mlčák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2014)
Diplomová práce se zabývá možnostmi využití franchisingu v oblasti poskytování zdravotnických služeb v České republice. První část práce pojednává obecně o fran-chisingu, charakterizuje jeho podstatu, vývoj, právní úpravu apod. Druhá část se zabývá analýzou současného franchsingového trhu v České republice a následně identifikací jednotlivých konceptů působících v oblasti poskytování zdravotnických služeb. Na základě provedené analýzy a s přihlédnutím k teoretickým poznatkům se domnívám, že s ohledem na specifika zdravotnických služeb může franchising představovat vhodnou formu spolupráce pouze u vybraných druhů těchto služeb. Z dostupných konceptů na našem trhu z oblasti poskytování zdravotnických služeb jsou doporučeny takové, které dle mého názoru mají potenciál stát se úspěšnou podnikatelskou příležitostí
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: zdravotní služby; franchising; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; health services; franchising; master's theses