Audit značky Mercedes-Benz v kategorii prémiových osobních vozidel - Žídková, Jolana; Olšanová, Květa; Lhotáková, Markéta, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práce Audit značky Mercedes-Benz v kategorii prémiových osobních vozidel se zabývá vyhodnocením pozice značky Mercedes-Benz na českém trhu ve srovnání s jejími největšími konkurenty v kategorii prémiových osobních automobilů - BMW a Audi, což je primárním cílem práce. První část práce je zaměřena na definování značky a s ní souvisejících pojmů. Dále na vysvětlení brand managementu, resp. positioningu, marketingových programů a sekundárních asociací, jakožto základních nástrojů budování značky, a v neposlední řadě na představení a vysvětlení auditu značky. V druhé části jsou sestaveny profily jednotlivých značek a je proveden audit značky Mercedes-Benz na základě výsledků kvalitativního a kvantitativního výzkumu. Závěr práce se věnuje vytvoření aktuálního positioningu značky a doporučením pro další řízení značky Mercedes-Benz. To je zároveň sekundárním cílem práce.
Vedoucí práce: Květa Olšanová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses