Reálný zisk a efektivita plynoucí z nových přístupů k POS - Pokorný, Jaroslav; Přibil, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Zelená, Veronika (2016)
Na českém trhu se začíná objevovat více a více softwarových řešení maloobchodních pokladen. Ještě před několika lety byly tyto Point of Sales (POS) systémy k vidění zřídka a zejména v restauračních provozech. V současné době však dochází k šíření POS systémů napříč trhem. Nejen do restaurací, ale i do obchodů se zbožím a dokonce i poboček poskytujících služby. Na jaký POS systém se tedy zaměřit při jeho pořízení např. i do Vašeho provozu? V této práci se zabývám otázkou, zda se při rozhodování o koupi POS systému vydat na trhu již známou cestou (zakoupit POS od stabilních vývojových firem) nebo dát přednost mladým přístupům k softwarovému řešení POS. Respektive jaké řešení může zvýšit efektivitu a případně i Váš zisk. Cílem práce je za pomoci vhodné volby kritérií a manažerských rozhodovacích metod zjistit, zda dlouhodobý vývoj starších POS řešení je stále efektivní a konkurenceschopný vůči novým řešením. Vedlejším cílem může být také doporučení, jaký produkt by mohl být vhodným kandidátem na pozici pokladního softwaru ve Vašem podnikatelském záměru.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Jiří Přibil
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: registrační pokladny; přímý prodej; rozhodování; marketing; management [obor dipl. práce]; Point of Sales; diplomové práce; cash registers; direct selling; decision making; marketing; master's theses