Efektivní využití supply chain managementu v mezinárodním obchodu - Höll, Jakub; Klosová, Anna, 1942-; Huba, Samuel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práce se zaměřuje na efektivní využití supply chain managementu v nadnárodním podniku a s tím spojená rizika, náklady a celkové řešení efektivity napříč logistickým řetězcem. Teoretická část obsahuje základní teoretická východiska a vysvětluje stěžejní pojmy této problematiky, jako jsou např. inovace a aktuální trendy v logistice, základní strategie řízení logistických řetězců a nejpoužívanější metodologie k efektivnímu řešení supply chain managementu. Praktická část se zaměřuje na analýzu nastavení a přístupu k efektivnímu řízení logistického řetězce v devíti mezinárodních společnostech na základě rozhovorů ze zástupci jednotlivých podniků. Stěžejní část tvoří rozbor výsledků, které vzešly z kvalitativního výzkumu realizovaného formou osobního dotazování. Jsou zde zmapovány zkušenosti a názory zástupců logistických oddělení s několikaletou praxí v oboru, dále komentovány rozdíly mezi jednotlivými společnostmi. Cílem práce bylo zodpovědět výzkumné otázky a dospět k závěru jak by firmy mohly pozitivně ovlivnit problematiku efektivního řízení supply chain managementu.
Vedoucí práce: Anna Klosová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses