Založení portálu pro vybrané služby cestovního ruchu - Tomášková, Tereza (2015)
Diplomová práce je zaměřena na tvorbu podnikatelského plánu na založení portálu zprostředkujícího průvodcovské služby. Cílem je využít stále rostoucího trendu v poskytování služeb na online trhu cestovního ruchu. První dvě kapitoly jsou věnovány teoretickým poznatkům. Nejprve je obecně definován cestovní ruch, následně služby v cestovním ruchu a detailněji průvodcovská činnost. Do první části jsou zahrnuty také internetové portály a trendy v cestovním ruchu na rok 2016. Druhá kapitola je věnována podnikatelskému plánu a jeho struktuře. V třetí části je zpracován samotný podnikatelský záměr se všemi náležitostmi jako je popis produktu a jeho funkcionalit, potenciální trhy, analýza konkurence, marketingová strategie, realizační projektový plán a finanční plán.