Sociální podnikání jako trend v otázce zaměstnávání OZP - Sejáková, Barbora; Němečková, Iveta; Černý, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na zaměstnávání osob se zdravotním postižením (OZP) a na sociální podnikání. Cílem práce je seznámit čtenáře s touto problematikou a představit sociální podnikání jako vhodnou formu podnikání v oblasti zaměstnávání OZP. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola se věnuje zaměstnávání osob se zdravotním postižením v rámci EU. Druhá kapitola se zabývá zaměstnáváním OZP v České republice. Třetí kapitola se zaměřuje na sociální podnikání a poslední kapitola představuje Ergotep, družstvo invalidů jako příklad sociálního podniku dobré praxe zaměstnávajícího osoby se zdravotním postižením.
Vedoucí práce: Iveta Němečková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses