Příjmová nerovnost mužů a žen v ČR s přihlédnutím k vybraným zemím EU - Smékal, Ondřej; Bartošová, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Chytka, Tomáš (2016)
Diplomová práce hodnotí příjmovou situaci mužů a žen v České republice v porovnání s odlišnými výsledky ve vybraných zemích Evropské unie. Na tuto problematiku působí celá řada faktorů, které ji ovlivňují. Těmito faktory se v práci budu zabývat. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se zabývá pohledem na nerovnost příležitostí na trhu práce jako celek, důvody nerovnosti příležitostí, ale i příjmových rozdílů. V praktické části jsou již zpracována statistická data, která dávám do souvislostí s poznatky zjištěnými v teoretické části. Závěr obsahuje doporučení, jakým způsobem by se daly příjmové rozdíly snížit.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: rovné postavení mužů a žen; příjmy; průměrné mzdy; management [obor dipl. práce]; medián mezd; diplomové práce; gender equality; income; average wages; master's theses