Dopady krize na italskou ekonomiku a plnění Maastrichtských kritérií - Macháčková, Markéta (2015)
Diplomová práce si klade za cíl zjistit, jak světová ekonomická krize ovlivnila italskou ekonomiku. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola popisuje proces evropské měnové integrace, přičemž zvláštní pozornost je věnována roli Itálie. Druhá kapitola se zabývá specifiky italské ekonomiky, které jsou zasazeny do historického kontextu. Cílem třetí kapitoly je zhodnotit dopady krize na italskou ekonomiku. Poslední kapitola je věnována protikrizovým opatřením italské vlády a posouzení současného stavu italské ekonomiky.