Dopady krize na italskou ekonomiku a plnění Maastrichtských kritérií - Macháčková, Markéta; Bolotov, Ilya; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce si klade za cíl zjistit, jak světová ekonomická krize ovlivnila italskou ekonomiku. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola popisuje proces evropské měnové integrace, přičemž zvláštní pozornost je věnována roli Itálie. Druhá kapitola se zabývá specifiky italské ekonomiky, které jsou zasazeny do historického kontextu. Cílem třetí kapitoly je zhodnotit dopady krize na italskou ekonomiku. Poslední kapitola je věnována protikrizovým opatřením italské vlády a posouzení současného stavu italské ekonomiky.
Vedoucí práce: Ilya Bolotov
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses