Talianske kultúrne štandardy pohľadom Čechov a Slovákov a ich vzájomná komparácia - Zacharová, Barbora; Křečková Kroupová, Zuzana, 1972-; Kubinová, Katarína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cieľom tejto práce je identifikovať a bližšie zhodnotiť talianske kultúrne štandardy a to konkrétne z pohľadu Čechov a Slovákov, ktorí prišli do bližšieho a dlhodobejšieho kontaktu s talianskou kultúrou. Identifikácia týchto štandardov prebiehala na základe hĺbkových osobných rozhovorov a opierala sa o všeobecnú teoretickú časť tejto práce. Tá sa zaoberá pojmami ako kultúra, interkultúrna komunikácia, kultúrny šok, kultúrne dimenzie a štandardy. V praktickej časti sa táto práca venuje ako samotnému výskumu a jeho vyhodnoteniu, tak aj analýze Talianska ako takého, jeho histórii, kultúre, ekonomike či demografií. Táto práca má tiež slúžiť všetkým, ktorí sú v bližšom, osobnom či pracovnom styku s touto kultúrou.
Vedoucí práce: Zuzana Křečková Kroupová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses