Íránská islámská revoluce a její reflexe v současném Íránu - Běhalová, Eliška (2015)
Práce se zaměřuje na analýzu Íránské islámské revoluce, která se odehrála v roce 1979 a zásadně ovlivnila vývoj a vztahy na Blízkém východě. Cílem práce je zjištění přítomnosti principů revoluce v současném Íránu. První dvě kapitoly charakterizují revoluce obecně, zbývající 3 kapitoly se věnují průběhu revoluce, dosažených změn a odrazu revoluce v Íránu ve sledovaném období od roku 2000 do roku 2016.