Íránská islámská revoluce a její reflexe v současném Íránu - Běhalová, Eliška; Havlová, Radka, 1975-; Volenec, Otakar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Práce se zaměřuje na analýzu Íránské islámské revoluce, která se odehrála v roce 1979 a zásadně ovlivnila vývoj a vztahy na Blízkém východě. Cílem práce je zjištění přítomnosti principů revoluce v současném Íránu. První dvě kapitoly charakterizují revoluce obecně, zbývající 3 kapitoly se věnují průběhu revoluce, dosažených změn a odrazu revoluce v Íránu ve sledovaném období od roku 2000 do roku 2016.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses