Rusko : ekonomika a postavení na mezinárodním trhu cestovního ruchu - Svobodová, Lucie (2015)
Diplomová práce je napsaná na téma Rusko: makroekonomika a postavení na mezinárodním trhu cestovního ruchu. Teoretická část vysvětluje základní pojmy z oblasti cestovního ruchu, popisuje základní makroekonomocké ukazatele a vymezuje postavení cestovního ruchu ve světové ekonomice. Druhá část se zabývá vývojem ekonomiky Ruské federace od jejího vzniku až po současnost. Ve třetí části je rozebrána Ruská federace z pohledu cestovního ruchu, mezinárodních příjmů a příjezů. Poslední část analyzuje cestovní ruch mezi Českou republikou a Ruskou Federací. V rámci této části byla vypracována dvě dotazníková šetření mezi obyvateli České republiky a Ruské Federace.