Žaloba na nečinnost podle článku 265 SFEU - Hrabalová, Jana; Grmelová, Nicole, 1975-; Hubková, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou žaloby na nečinnost, která je upravena v čl. 265 SFEU. Smyslem žaloby na nečinnost je obrana proti protiprávní nečinnosti orgánů, institucí a dalších subjektů EU. Obsahem práce je charakteristika žaloby na nečinnost, vymezení podmínek přípustnosti, srovnání žaloby na nečinnost s žalobou na neplatnost a analýza rozhodnutí SDEU. Cílem práce je na základě teoretických zjištění a analýzy příslušných rozhodnutí SDEU určit důvody nízké úspěšnosti žaloby a pokusit se formulovat pravidla podání žaloby tak, aby podaná žaloba byla úspěšná.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses