Elektronické knihy a jejich tvorba - Kijkova, Eugenie; Krejčová, Iva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Vlnas, Pavel (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá odvětvím elektronických knih. Pojednává o historii vzniku tohoto odvětví a porovnává klady a zápory elektronické knihy oproti její tištěné podobě z pohledu autorů knih i čtenářů. Dále podrobně rozebírá nejpoužívanější formáty e-knih v ČR a způsoby jejich ochrany DRM proti ilegálnímu šíření. Rozebírá různé typy hardware pro čtení elektronických knih a porovnává výhody a nevýhody každého z nich. Rovněž informuje o programech vhodných pro správu knihovny elektronických knih a jejich četbu. V praktické části představuje návod práce se softwarem Calibre z pohledu vytvoření uspořádané knihovny, konverzi formátů a synchronizace e-knih do elektronické čtečky. Hlavním cílem celé práce je podat ucelený pohled na elektronické knihy na současném českém trhu a představit způsoby efektivní práce s elektronickou knihou.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Vedoucí práce: Iva Krejčová
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: elektronické knihy; čtečky elektronických knih; tablety (počítače); management [obor bakal. práce]; DRM; Kindle; e-reader; bakalářské práce; electronic books; e-book readers; tablet computers; bachelor's theses