Energetická bezpečnost USA - Avetisyan, Mihran (2015)
Téma této bakalářské práce je Energetická bezpečnost USA. V první části definuji energetickou bezpečnost. V druhé a třetí části analyzuji vybavenost USA energetickými zdroji, spotřebu těchto zdrojů, soběstačnost USA a poté následuje SWOT analýza. Čtvrtá kapitola je poté věnována energetické politice USA.