Palestinští uprchlíci jako překážka v řešení izraelsko-palestinského konfliktu - Báša, Petr; Kochan, Jan, 1977-; Havlová, Radka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá izraelsko-palestinským konfliktem, konkrétně pak problémem palestinských uprchlíků, který je jedním z aspektů konfliktu. V práci autor analyzuje situaci palestinských uprchlíků z několika pohledů a hledisek. Zabývá se historickým vývojem konfliktu, mírovými jednáními, právním postavením uprchlíků z hlediska mezinárodního práva, postavením uprchlíků ve společnosti v jejich hostitelských zemích, nároky a požadavky uprchlíků a postojem jak obou účastníků konfliktu, tak dalších aktérů mezinárodních vztahů k danému problému. Na základě těchto dílčích analýz se autor snaží nastínit možné scénáře budoucího vývoje situace.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses