Humanitární krize v Sýrii - Naňák, Tomáš; De Castro, Tereza; Musiyenko, Svitlana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Humanitární krize v Sýrii je největší humanitární krizí od dob druhé světové války. Tento konflikt vrátil Sýrii v ekonomickém vývoji do doby o 4 dekády nazpět. Tato bakalářská práce si klade za cíl zmapování této krize, které může sloužit k dalšímu bádání a referenci. Dílčím cílem je analýza problémů bránící poskytování humanitární pomoci a vyřešení této krize. První kapitola se věnuje teorii humanitární krize a pomoci. Cílem druhé kapitoly je zjistit příčinu tohoto zničujícího konfliktu. Klíčovou částí je kapitola třetí, která analyzuje hlavní problémy bránící poskytování humanitární krize a vyřešení krize. Tato kapitola se týká vzniku a aktérů konfliktu, průběhu humanitární krize a pomoci, dopadu a řešení této krize. Dílčím cílem je výčet programů, které k řešení krize také přispívají.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses