Vliv regulace reklamy v tabákovém průmyslu - Krobová, Kateřina (2016)
Cílem této bakalářské práce je nastínit možnosti a způsoby regulace reklamy tabáko-vých výrobků a zhodnotit efektivnost těchto způsobů. První částí bakalářské práce je část teoretická, která kromě základních definic, historického vývoje reklamy, právního vývoje regulace reklamy v Evropské unii i České republice, popisuje možné způsoby regulace. V souvislosti s právním vývojem reklamy bude poukázáno na nedostatky re-gulace. Druhou částí práce je část praktická, kde budou zhodnocena sekundární data. Hlavními poklady práce budou mezinárodní studie a výzkumy, zkoumající efektivnost regulace. Výstupem bude porovnání velikosti spotřeby tabákových výrobků v jednotlivých zemích. V úvodu práce definuji základní pojmy reklama a regulace reklamy, a způsoby jakými lze reklamu regulovat. Následně se ohlédnu do historie a nastíním vývoj reklamy, regu-laci tabákových výrobků a především důvody, proč vznikla potřeba regulace. Praktic-ká část bude zkoumat efektivnost regulace, to je snížení spotřeby tabákových výrobků. Závěrem práce se budu snažit o zhodnocení vlivu regulace tabákové reklamy.