Rozvojová pomoc EU a její vliv na mezinárodní obchod - Ščotková, Aneta; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Müller, David, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Práce se zaměřuje na rozvojovou pomoc poskytnutou Evropskou unií zemím Afriky, Karibiku a Tichomoří v rámci 10. Evropského rozvojového fondu v letech 2008-2013 a posuzuje její vliv na mezinárodní obchod. Nejprve se v krátkosti věnuje historii a účelu Evropského rozvojového fondu a poté sleduje změny zahraničněobchodních ukazatelů zemí AKT v návaznosti na poskytnutou pomoc tak, aby bylo možno posoudit, zda ukazatele mohly být danou pomocí ovlivněny.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses