Nezávislost Quebeku : je z politického a ekonomického hlediska stále možná? - Souček, Martin; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Bobková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práce se zabývá dlouhotrvající otázkou nezávislosti Québecu. Práce se zaměřuje na problematiku soužití národnostních menšin a řešení jejich konfliktů v teoretickém hledisku. Následně zobrazuje historický vývoj vztahů mezi frankofonním a anglofonním obyvatelstvem. Druhá část práce obsahuje analýzu québeckého separatismu a jeho podpory na parlamentní úrovni. V poslední řadě jsou v práci zpracovány případné ekonomické dopady v případě osamostatnění.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses