Komparace rozvíjejících se ekonomik Indie a Číny - Štefek, David (2015)
Tématem bakalářské práce je charakteristika vývoje a současného postavení Indie a Číny ve světové ekonomice, a to na základě demografických, ekonomických a politických skutečností. Závěr práce rovněž předkládá predikci ekonomického růstu zemí v letech 2016 a 2017. Práce byla zpracována na základě komparativní analýzy relativně shodných a odlišných skutečností. Země jsou srovnány z hlediska základních specifik a charakteristik, makroekonomické stability a mezinárodního obchodu.