Strukturální fondy EU se zaměřením na Olomoucký kraj - Hlobilová, Barbora; Abrhám, Josef; Brůžková, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práce se zabývá Evropskými strukturálními fondy a jejich vlivem na rozvoj cestovního ruchu v Olomouckém kraji. V práci je popsán vývoj regionální a strukturální politiky v kontextu Evropské unie i České republiky. Součástí práce je představení všech Evropských strukturálních fondů, které se podílejí na spolufinancování projektů v rámci různých oblastí. Cílem práce je analýza tří vybraných projektů programového období 2007 až 2013 spadajících pod prioritní osu 3 Cestovní ruch. Analýza má za úkol nastínit, jaké dopady mají projekty, vzniklé za podpory Evropských fondů na rozvoj cestovního ruchu v Olomouckém kraji, který je součástí regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava. Dalším z cílů je zjištění, zda tyto projekty napomáhají k plnění cílů stanovených ve strategických dokumentech. Součástí práce jsou podrobné statistiky týkající se velikosti objemu finančních prostředků investovaných do projektů prioritní osy 3 Cestovní ruch v regionu soudržnosti Střední Morava za minulé období.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses