Brazílie jako cílová destinace pro přímé zahraniční investice - Brožová, Markéta; De Castro, Tereza; Fialová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Práce si klade za cíl zmapovat podmínky pro směřování přímých zahraničních investic do Brazílie a zjistit, čím je tato země pro investory atraktivní, a kde má naopak slabiny. První teoretická kapitola nejprve definuje přímé zahraniční investice a identifikuje faktory, které jsou pro investory směrodatné ve fázi rozhodování o směřování přímých zahraničních investic do jimi zvažované ekonomiky. Druhá kapitola naváže se specifikací brazilské ekonomiky a jejího makroekonomického vývoje v 21. století jako rámce pro zhodnocení ekonomických podmínek pro přímé zahraniční investice. Dále pak rozebere jednotlivé sektory ve snaze identifikovat jejich konkurenceschopnost. Třetí kapitola se již bude věnovat aktuální situaci v této zemi z hlediska atraktivity Brazílie pro přímé zahraniční investice. Analýza situace bude provedena dle faktorů identifikovaných v první kapitole.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses