Inovácie a český retail business - Pecho, Maroš (2015)
Cieľom tejto práce je popis súčasných trendov svetového maloobchodu, súčasného stavu maloobchodu v Českej republike a jeho prípadné nutné zavedenie inovácii s nastúpením ekonomickej aktivity generácie Millennials. Úvod práce je venovaný teoretickému popisu maloobchodu. V rámci práce, jej značná časť obsahuje pomery svetového maloobchodu a tiež jeho súčasné trendy a vývoj. Ďalej sa časť práce venuje historickému vývoju a súčasnému vývoju maloobchodu v Českej republike. Na úrovni teoretického zhodnotenia práca pojednáva nad definíciou nákupného chovania a tiež nad faktormi, ktoré ho ovplyvňujú. Nositeľom potreby inovovať v maloobchode sa vo svete stali Millennials. Dôraz je kladený na charakteristiku základných čŕt tejto generácie a tiež ich nákupného správania. Kvantitatívny výskum v závere práce zahŕňa zhodnotenie správania a postojov Millennials na českom trhu vo vzťahu k informáciám o potravinách a spotrebnom tovare, k používaniu technológii (smartfónov) v nákupnom procese potravín a spotrebného tovaru, a tiež zhodnotenie a popis ich určitých postojov k nákupnému chovaniu a rôznym charakteristikám vyplývajúcim zo svetovej charakteristiky Millennials.