Založení amatérského sportovního oddílu – výběr nejvhodnější právní formy a možnosti podnikání. - Horáček, Marek (2016)
Bakalářská práce s názvem Založení amatérského sportovního oddílu - výběr nejvhodnější právní formy a možnosti podnikání popisuje možné varianty právních forem pro založení amatérského sportovního oddílu s důrazem na spolek, společnost s ručením omezeným, akciovou společnost a družstvo. Cílem této práce je vybrat vhodnou právní formu pro založení amatérského sportovního oddílu a popsat postup vedoucí k jeho založení. Dalším cílem této práce je zjistit, jak mohou sportovní oddíly v českém legislativním prostředí podnikat. Praktická část se zabývá založením a provozem již existujícího hokejového klubu HC Letci Letňany. Práce může sloužit jako návod pro výběr optimální právní formy zakládaného sportovního oddílu.