Založení amatérského sportovního oddílu – výběr nejvhodnější právní formy a možnosti podnikání. - Horáček, Marek; Štěpánek, Petr; Černý, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce s názvem Založení amatérského sportovního oddílu - výběr nejvhodnější právní formy a možnosti podnikání popisuje možné varianty právních forem pro založení amatérského sportovního oddílu s důrazem na spolek, společnost s ručením omezeným, akciovou společnost a družstvo. Cílem této práce je vybrat vhodnou právní formu pro založení amatérského sportovního oddílu a popsat postup vedoucí k jeho založení. Dalším cílem této práce je zjistit, jak mohou sportovní oddíly v českém legislativním prostředí podnikat. Praktická část se zabývá založením a provozem již existujícího hokejového klubu HC Letci Letňany. Práce může sloužit jako návod pro výběr optimální právní formy zakládaného sportovního oddílu.
Vedoucí práce: Petr Štěpánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses