Pojistné podvody - Konopíková, Marie; Marková, Hana, 1950-; Vybíral, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato diplomová práce se zaměřuje na téma pojistných podvodů, a to především z hlediska právního. Práce obsahuje právní úpravu trestného činu pojistný podvod dle trestního zákoníku včetně výčtu trestů, ke kterým mohou být pachatelé, ať už při pokusu o pojistný podvod nebo jeho spáchání odsouzeni. Následující část je věnována aktivnímu boji pojišťoven proti podvodníkům, jejich vyšetřování a nasazování stále efektivnějších nástrojů a opatření v jejich prevenci. Práce neopomíjí ani statistická data a vývoj v odhalování pojistných podvodů v posledních pěti letech spolu s představením judikatury Nejvyššího soudu a příkladů z praxe.
Vedoucí práce: Hana Marková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses