Udržitelný rozvoj cestovního ruchu ve vybrané destinaci - Bondyová, Tereza; Indrová, Jarmila; Chaloupka, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce se zabývá otázkou udržitelnosti rozvoje cestovního ruchu na Kypru. Cílem je podrobná studie této problematiky v dané středomořské destinaci. Práce je členěna do několika částí. První z nich se zaměřuje obecně na udržitelný rozvoj, představuje mimo jiné formy tzv. šetrného cestovního ruchu a principy a pilíře, na kterých jsou založeny. Další pak popisuje zemi z hlediska geografického, historického, ekonomického, životního prostředí a dopravní infrastruktury. Na tuto část navazuje třetí s popisem Kypru jako destinace cestovního ruchu, s jeho atraktivitami a zvláštnostmi danými místní geopolitickou situací a také s popisem příjezdového a domácího cestovního ruchu. Poslední část diplomové práce se zabývá podrobnou analýzou trvalé udržitelnosti rozvoje cestovního ruchu na Kypru se závěrečným vyhodnocením aktuální situace, a to za pomoci aplikace relevantních indikátorů udržitelného rozvoje cestovního ruchu a vytvořené SWOT analýzy.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses