Strategie agentury CzechTrade na území Ruské federace - Pivoňková, Iva; Voráček, Emil, 1950-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Ruská federace je významným obchodním partnerem České republiky a ruský trh patří k tradičním cílovým destinacím českého exportu. S exportem na zahraniční trhy může českým firmám pomoci agentura CzechTrade, která byla založena v roce 1997, postupně se rozvíjela a rozšiřovala svou síť zahraničních kanceláří, které jsou dnes po celém světě. Agentura je podřízena Ministerstvu průmyslu a obchodu, které je jednou z hlavních institucí české ekonomické diplomacie. Práce se zaměřuje na činnosti agentury související s podporou českého exportu na území Ruské federace v letech 2009 - 2014. Zhodnocuje, nakolik byly aktivity CzechTrade zaměřené na ruský trh dostatečné a zasazuje agenturu CzechTrade do kontextu ostatních institucí české ekonomické diplomacie.
Vedoucí práce: Emil Voráček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses