Společné jmění manželů - Studená, Lucie (2015)
Diplomová práce se zabývá společným jměním manželů. Cílem této práce je poskytnout komplexní přehled současné právní úpravy majetkových vztahů mezi manželi a zaměřit se na změny, které v této oblasti rodinného práva nastaly po přijetí nového občanského zákoníku v lednu 2014. Dalším cílem je aplikovat teoretické poznatky na konkrétní případy z praxe. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se nejprve věnuje historickému vývoji manželství a v druhé, stěžejní části je pojednáno o společném jmění manželů. Praktická část se zabývá konkrétními rozsudky soudu.